Trainingen Power BI sluiten aan bij stormachtige ontwikkeling

Trainingen power BI

De stormachtige ontwikkeling van Power BI volgen wij op de voet. In onze consultancy én in onze Masterclasses Power BI. Die verrijken wij voortdurend met nieuwe inzichten vanuit Microsoft en de markt. Ferocia is onze vaste opleidingspartner. Mede-eigenaar Karin van der Lelij vertelt over het trainingsaanbod.

“Power BI heeft de potentie om data veel efficiënter en effectiever te vertalen naar analyse, wat vervolgens het inzicht biedt en je in staat stelt om vooruit te kijken en te denken. Dáárvoor doe je het, als financial. De financials komen hier helaas vaak nog te weinig aan toe,” stelt Karin. In de ideale situatie heeft iedereen binnen een organisatie enige kennis van Power BI. Dan wordt het de integrale aansturing, die ruimte en tijd geeft om ideeën naar boven te halen.

In 2021 hebben we ruim 140 financials en analisten in house getraind. Die maatwerkopleidingen sluiten heel concreet aan op de ontwikkelbehoefte van organisaties, zoals Boskalis, Miele Nederland en HAS Hogeschool.

Naast de Masterclasses Power BI hebben ook onze trainingen Power Apps en Power Automate een opmars gemaakt in 2021. Met Power Automate kun je taken en processen applicatie-overstijgend automatiseren. Handig, want er zijn altijd taken en processen die je niet ‘oplost’ binnen de aanwezige software. Daarnaast zien we dat steeds meer organisaties Power Apps inzetten voor een gebruiksvriendelijke applicatie om processen te optimaliseren. In onze training zet je een Power App op en een automatiseer je een proces met Power Automate.

Karin: “Zowel de open trainingen voor geïnteresseerde professionals als de in house programma’s hebben we aangepast aan behoeften bij klanten. Je ziet dat zij inmiddels een leercurve hebben doorlopen en naast de basistrainingen ook de expert-begeleiding vragen. BI-specialisten binnen bedrijven zetten stappen, wij ondersteunen die.”

Nieuw in 2022 is dat we Power BI Advanced van 2 naar 3 dagen hebben gebracht. Er was behoefte aan meer lesuren om het programma echt eigen te maken. Omdat we ook merkten dat men DAX binnen finance gerelateerde onderwerpen goed wil inzetten, besteden we extra aandacht aan forecasting, scenario-analyses, actual versus budget en een interactieve P&L.

“Verder zien we dat er aanvragen komen van financials die de IT-kant beter willen leren kennen,” zegt Karin. “Dat is een bredere beweging, je ziet ook dat bedrijven finance en IT integreren in één afdeling. Die ontwikkeling ondersteunen wij met kennis en begeleiding.”

Onze trainingen worden gemiddeld met een 8,6 beoordeeld. Deelnemers benoemen na afloop veelal dat ze het fijn vinden om met een vakkundige, flexibele trainer de theorie in praktijk te brengen. Na de training kunnen key-users direct zelfstandig aan de slag met het opzetten van rapportages. Het trainingsaanbod voor 2022 staat live. In Q1 hebben we nog enkele plekken beschikbaar voor de Masterclass Power BI Starter en de Masterclass Power BI Advanced. 

Wij houden jou op de hoogte