Een bewogen half jaar bij Ardagh

Een bewogen half jaar voor Ardagh

Het was een bewogen half jaar voor Ardagh. De Nederlandse vestigingen van de internationale verpakkingenfabrikant (glas en metaal) hadden vrij recent een nieuw SAP-systeem op finance geïmplementeerd, toen het begin mei een IT-outage kreeg te verduren. Ondertussen vond er een nieuwe glasovenrevisie plaats en kreeg een andere kuren. Onze Interim Financial Youri van Pinxteren pakte de handschoen op en zag zijn opdracht snel groeien. 

Bij Ardagh rollen bijvoorbeeld flesjes voor Heineken van de band en potjes voor HAK. Het is een toonaangevende producent van recyclebare verpakkingen, die met 16 duizend medewerkers circa 6 miljard euro omzet per jaar maakt. Op de Nederlandse finance-afdeling begon Youri afgelopen maart aan zijn opdracht. 

“Op de crediteurenadministratie was een nieuw SAP-systeem voor procesverbetering ingericht. Door verschillende procesverbeteringen en projecten begint dit zich nu terug te verdienen, met een uitrol naar breder financieel terrein en naar andere landen. Ik heb recent een demo gegeven aan mijn Engelse en Duitse collega's, die nu aan de beurt zijn. Het is wel mooi dat we in Nederland een soort proeftuin waren.” 

Youri zag zijn functie snel groeien, ook door de vervelende IT-outage. “Een maand lang lag een deel van het systeem plat en moesten we veel weer op papier doen. Gelukkig kon de productie wel gewoon doordraaien. Maar voor ons was het echt even overleven. Ik heb toen de leiding genomen op de crediteurenafdeling om alles weer op orde te brengen. Langzaam kwamen we weer op stoom, eerst met één laptop per fabriek. 

Mijn werk werd steeds meer coördinerend dan uitvoerend. Inmiddels ondersteun ik ook rechtstreeks de finance director, bijvoorbeeld bij de jaarrekeningen van de verschillende entiteiten. Ik lever statistieken aan voor instanties zoals het CBS en ik kijk -als buitenstaander- mee naar procesverbeteringen op de finance-afdeling.” 

Intussen vindt Youri ook nog de tijd om te studeren: In versneld tempo heeft hij het Kasparov College al bijna afgerond, om volgend jaar voor de RC-opleiding aan TIAS te gaan. “Nu ik toch bezig ben, pak ik graag een beetje door. Des te eerder ben ik klaar met studeren.”

Wij houden jou op de hoogte