Duurzame carrières bij VINCI Energies

VINCI Energies is een technische dienstverlener die zich bezighoudt met grote uitdagingen van deze tijd: digitale transformatie en energietransitie. De business units van VINCi Energies werken onder hun eigen merknaam (onder meer Actemium, Axians, Omexom) en helpen organisaties hun prestaties te optimaliseren door netwerken te integreren en data in te zetten, bijvoorbeeld om veel efficiënter om te gaan met energie. Als bestuurslid van VINCI Energies Nederland is Eus de Haas onder meer verantwoordelijk voor Governance, IT en ESG.
 
Omdat ESG steeds prominenter wordt op de agenda van elke directie, onderzoekt Kasparov Finance & BI kansen om dat thema te integreren in onze dienstverlening. In dat kader kwam Eus in beeld; hij benadert duurzaamheid holistisch, óók vanuit de carrières en duurzame loopbanen van medewerkers. De VINCI Energies Academy, die hij sponsort met zijn kennis en kunde, gebruikt ESG als instrument: “Ik zie het als een waardevolle etiket van ons DNA: Bij ons is het pluis. Daarmee kunnen we jonge mensen aantrekken. Het laat zien dat wij een goed sociaal beleid voeren, dat we environmentally verantwoord ondernemen, dat we ethisch ondernemen, dat het hier veilig is. Goed toeven.”
 
VINCI Energies werkt aan belangrijke issues omtrent duurzaamheid, zoals de groeiende vraag naar energie en vervoer, de optimalisatie van industriële processen en de verbetering van energieprestaties. “Dat spreekt generatie-Z aan. Wij gaan voor waardecreatie op de lange termijn. Zo is bij ons ook je carrière duurzaam. Wij nemen bij voorkeur mensen in vaste dienst aan. Dan ga je samen het commitment aan voor een fijne, mentaal gezonde relatie.”
 
En voor een uitdagende werkplek, waar je continu blijft leren. Eus: “Wij geloven dat permanente educatie mensen sterker maakt, in alle opzichten. Naast vakinhoudelijke trainingen volg je bij onze Academy training in cultuur en het DNA van onze organisatie. Het is een investering van beide kanten, in duurzame inzetbaarheid. Wij geven om onze mensen, écht.”
 
Grote bedrijven moeten vanaf 2025 uitgebreid rapporteren over ESG. Daarin is Power BI een ideale ondersteuning, beseft ook VINCI Energies. “De uitrol van onze dienstverlening kan wellicht een mooie co-creatie worden met Kasparov Finance & BI. ESG gaat over jouw invloed als bedrijf op de wereld om je heen, én vice versa. Want elke crisis, financieel, klimatologisch of anderszins, heeft ook impact op jou. En die impact heeft altijd een concrete, financiële component.
 
De EU zet het thema met de CSRD keihard neer, op het gevaar af dat het een afvinklijst wordt. Wij zien het liever intrinsiek: Hoe maak je de impact niet alleen financieel, maar ook maatschappelijk positief? Daarover gaan wij graag het gesprek aan.”

Eus de Haas

Wij houden jou op de hoogte