Van College naar Carrière

College

In de huidige arbeidsmarkt is het geen uitzondering meer om je als bedrijf al te profileren tijdens de studententijd van hopelijk jouw toekomstige werknemers. Als de student die je spreekt op de bedrijvendag, netwerkborrel of ander event vervolgens ook bij de bedrijfsborrel van jouw organisatie aansluit, mag hier dan ook zeker op geproost worden. Kasparov werkt o.a. samen met de financiële studievereniging van de Avans Hogeschool in Breda, s.v. Oase. Het afgelopen jaar hebben wij ons vertrouwen in de samenwerking nog maar eens extra bevestigd met het aangaan van het hoofdsponsorschap.

Mochten we eerder al Sjoerd Hemelaar verwelkomen, in februari 2019 starten Tom van den Broek, Marnix Pot en Martijn Duerinck als Interim Financial bij Kasparov. Na een actieve betrokkenheid bij Oase lijkt Kasparov inmiddels de meest logische vervolgstap. Ondanks dat Tom, Marnix en Martijn nog moeten gaan starten hebben zij de eerste teamsessie al meegemaakt. Hier hebben ze een toelichting gekregen op ons nieuwe geaccrediteerde opleidingsprogramma. Daarnaast spraken we ze kort over hun keuze voor Kasparov.

Natuurlijk zijn de nieuwe opleidingsmogelijkheden van Kasparov (het Kasparov College) ook tijdens de afgelopen sollicitatiegesprekken al toegelicht maar nu hebben we wel het complete verhaal gehoord. Ik ben hier erg enthousiast over, aldus Martijn. Daarnaast geeft Tom aan dat het een passend vervolg is op de opleiding Finance & Control, het is een goede stap voor iemand die zich wel wil blijven ontwikkelen maar niet meer fulltime student wil zijn. Naast de verplichte vakken, nodig om na 3 jaar een geaccrediteerd diploma te ontvangen, zijn er ook een groot aantal interessante keuzevakken. Volgens Marnix een echt pluspunt, op deze manier ben je goed in staat om je eigen carrière te managen.

"De geaccrediteerde opleiding tot Business Controller die via het Kasparov College wordt aangeboden, is een passend vervolg op de opleiding Finance & Control" - Tom van den Broek
Je continue blijven ontwikkelen is een belangrijk aspect bij de keuze voor een baan. Mede daarom hebben we gekozen voor het creëren van deze volwaardige opleiding. Als we Tom mogen geloven heeft de mogelijkheid om bij Kasparov naast zijn werk een waardevol diploma te kunnen halen een grote rol gespeeld bij de keuze voor Kasparov. Ook Martijn en Marnix bevestigen dit: “Het Kasparov College biedt net dat beetje extra.”  Natuurlijk kennen we elkaar al vanuit de vereniging en het contact heeft zeker bijgedragen aan een goed gevoel. Het voelde als een logische stap om voor een baan ook in gesprek te gaan met Kasparov. Dit in combinatie met de opleiding, de benadering en hetgeen jullie starters bieden heeft er voor gezorgd dat ik snel over de streep getrokken was, aldus Marnix.

Geconcludeerd mag worden dat Kasparov niet als verlengstuk gezien mag worden van Oase, maar dat het meer een mooie vervolgstap is. Tom en Marnix geven beide aan dat de tijd bij Oase belangrijk is geweest in hun eigen ontwikkeling, maar dat ze bij Kasparov als doel hebben om te groeien als financial. Marnix sluit af met de woorden dat het wel een mooi verlengstuk is van de opleiding Finance & Control. Martijn, natuurlijk al wat langer actief in het werkveld, vindt het tof dat hij bij Kasparov kan gaan werken met mensen die hij nog kent uit zijn studententijd.

Ben je na het lezen van het verhaal van Marnix, Martijn en Tom geïnteresseerd geworden in onze Interim-tak, het Kasparov College of wil je meer informatie over Kasparov in het algemeen. Neem dan contact op met Jaco de Pee.

Voor meer informatie neem contact op met:

Wij houden jou op de hoogte