Thom maakt snel carrière bij Driscoll’s

Driscoll's

MEER ZICHT OP ZACHT FRUIT
 
Bij Driscoll’s (opdrachtgever van het eerste uur) trekt onze Interim Financial Thom Heideman flink van leer. Anderhalf jaar geleden begon hij er als tax-specialist, inmiddels bewijst de ambitieuze professional zich als business analist. Een vliegende start van zijn carrière en een welkome verrijking op de afdeling plant supply van de zacht fruit-expert. 
 
De fiscale klus was Thom’s eerste, recht uit de schoolbanken. Hij deed het prima en keek goed om zich heen. Het Amerikaanse bedrijf groeit hard in Europa, met alle uitdagingen die daarbij horen. Zo was er behoefte aan meer kennis over de kostprijs van de vele planten, waarmee wordt gekweekt. Het proces van zaadje tot commercieel product kan vier jaar duren en dat verschilt per ras en soort. 
 
Thom: “Aan het eind van mijn tax-opdracht ben ik me gaan bezighouden met de kostprijsstructuur van plant supply. Die moest inzichtelijker worden gemaakt. Na een maand mocht ik er dieper induiken en heb ik een kostprijsmodel en een bill of material opgesteld. Voor alle stappen in de cyclus kun je nu automatisch de kostprijs doorrekenen. Analyseren en adviseren vind ik erg interessant, in een rol als business analist zie je het nut van financiële data. Er wordt echt om gevráágd.”  
 
Cyriel Cuvelier, Plant Supply Manager bij Driscoll’s, kan dat beamen: “De markt groeide harder dan onze organisatie, dus nu maken we een inhaalslag. We hadden veel productiekennis, maar minder managementinformatie. Om jaarrond fruit te kunnen telen en verkopen, hebben we veel rassen nodig. Verschillende planten, met verschillende kenmerken. We hadden high level zicht op het financiële productieresultaat, maar onvoldoende inzicht om onderbouwde keuzes te maken. Door Thom’s inspanningen kunnen we de planten als een asset managen. Het draagt bij aan financiële awareness.”  
 
Inmiddels is Thom een van de project leads van het nursery team. Dat had hij een jaar geleden niet gedacht. “Het was wel mijn ambitie, maar het gaat inderdaad snel. Bij Driscoll’s krijg je de kans te groeien, als je maar lef toont. Ze denken ook aan mijn doorgroeimogelijkheden, dat vind ik heel tof. Het grote voordeel van interim is dat je dit soort kansen krijgt.” 

Wij houden jou op de hoogte