"Steeds een sprintje trekken, dat vind ik leuk"

Niene Schaafsma

Interview met Interim Financial Niene Schaafsma

Alweer 2,5 jaar werkt Niene Schaafsma (1993) bij ons als Interim Financial. Na haar studie koos ze meteen voor het interim bestaan, ook al had ze vooraf geen seconde stilgestaan bij dat carrièrepad. “Ik vind het heerlijk om steeds een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Sinds september vorig jaar vervult Niene de rol van Assistent Business Controller bij Optisport. Dat bedrijf exploiteert sportaccommodaties op maar liefst 160 plekken in Nederland en België. Vooral zwembaden en schaatsbanen, maar bijvoorbeeld ook kinderspeelparadijzen. “In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het beheer van omzet, voorraad en energie op alle locaties. Ik verzamel alle data en lever de rapportages op.”

Niene heeft het enorm naar haar zin bij Optisport. “Ik leer veel over energie: contracten, prijzen, hoog/laag verbruik, vrijstellingen en zonnepanelen. De situatie is overal anders en daardoor lastig te ramen. Ik houd wel van die complexiteit. En de branche spreekt me erg aan, op het snijvlak van commercie en overheid. Voorheen heb ik in de food business gezeten, ook heel leuk, maar het dienstverlenende spreekt me meer aan. En de vrijheid, want die krijg je hier zeker.”

“Na mijn afstuderen in 2017 ging ik aanvankelijk op zoek naar een vaste baan. Dat leek me logisch. Maar ik kon moeilijk kiezen. Via LinkedIn kwam ik in contact met Kasparov Financials. Al snel zat ik aan tafel voor een sollicitatiegesprek. Ik had nooit nagedacht over interimmen, wist niet eens dat dat een optie is als starter. Maar ik werd meteen enthousiast: in korte tijd veel bedrijven zien, veel culturen, mensen en branches. Het is afwisselend en je leert waar je interesses liggen. Steeds een sprintje trekken om een opdrachtgever goed te leren kennen, dat is de sport.”

Hoe bevalt Kasparov Financials als werkgever? “Ik heb echt níks te klagen. Alles is prima geregeld en áls ik ergens mee zit, wordt het meteen opgepakt. De evenementen en de uitjes zien er altijd top uit. En ik volg Kasparov College om Certified Business Partner te worden. Dat geeft wel een boost aan je carrière. Het tweede en derde jaar wil ik zelfs in één keer doen. Moet lukken. Een Master zie ik nu niet zo zitten, dan is dit een mooie tussenstap.”

En de Toekomst? “Voorlopig zit ik prima. Ik wil zeker nog een paar opdrachten doen, meer leren en ervaren. Als ik ooit een vaste baan neem, kan ik des te beter de diepte ingaan, met de opgedane kennis.”

Wij houden jou op de hoogte