“Samenwerkers, noemen we elkaar hier”

Recht uit de schoolbanken werden Gijs van der Linden en Erilène Rutten als Interim Financials geplaatst bij de Veghelse cateraar Hutten. Even wennen natuurlijk, zeker in deze onvoorspelbare coronatijden. Maar ze slaan zich er prima doorheen, ook omdat er vanuit Hutten prima begeleiding is. “Samenwerkers, noemen we elkaar hier.”  
Hutten is een van de grotere cateraars in ons land, met vooral veel bedrijfsrestaurants en evenementencatering. Groot is natuurlijk interessant, maar zelf willen ze vooral de beste, leukste en gelukkigste cateraar zijn. Met hun gastvrijheid, ambachtelijk bereid eten en drinken dragen ze bij aan een leuker, gezonder, lekkerder, eerlijker en duurzamer leven.
Erilène werkt er pas een maand, Gijs nog geen twee. Al snel bevinden ze zich in een vreemde situatie. Het coronavirus heeft gevolgen voor de cateraar, die normaal gesproken de lunch verzorgt in tientallen bedrijven. Gijs: “We zijn met vijftien mensen op kantoor, van de ongeveer zestig. De rest werkt thuis. En we worden strikt gescheiden van de keukens op de begane grond, waar het voedsel wordt bereid voor onze klanten.”

Na haar stages bij Center Parcs (data analyse en advies) en Jumbo (risicomanagement), is dit voor Erilène de eerste échte werkervaring. “Het is wel even wat anders dan school. Vooral het dagelijkse ritme van 8 tot 5 is wennen. Maar het is hartstikke leuk om de theorie in praktijk brengen, ook al sluiten die lang niet altijd op elkaar aan. Op financieel-administratief terrein spring ik overal bij. Denk bijvoorbeeld aan inboeken en maandafsluitingen. Deadlines zijn hier wel wat strakker dan op school, maar ik word écht goed geholpen door ervaren medewerkers. Ehh, samenwerkers.” 

Ook voor Gijs is het allemaal nieuw. Hij had al wel affiniteit met financiële systemen en stage-ervaring met zowel financiële administratie als forecasting en periodieke afsluitingen. “Bij Hutten richt ik me vooral op de facturatie van de evenemententak. Daarbij stuur ik twee stagiairs aan. En er wordt een nieuw bedrijfssysteem geïmplementeerd: Easyparty. Daarin komt alles omtrent een evenement samen, van de bestelbon voor de kok tot de voorcalculatie.”
Beiden hebben finance & control gestudeerd en weten nog niet precies wat ze met dat diploma willen. Eenmaal benaderd door ons waren ze snel enthousiast over een carrièrestart als Interim Financial. Gijs: “Het is een ideale eerste stap. We kunnen links en rechts in de keuken kijken, bij Hutten zelfs letterlijk.” Erilène vult aan: “En vanuit de werkgever is er goed contact, onder meer over werkprotocollen. Dat geeft een goede onderlinge betrokkenheid.
Nu focussen Erilène en Gijs op hun werk, maar ze hebben zich al ingeschreven voor College. “Alle vakken, want we zijn hier natuurlijk wel om te leren,” zegt Gijs. 

Wij houden jou op de hoogte