Latest in Power BI juni

The latest Power BI juni 2020

Steeds meer bedrijven stappen over op Power BI van Microsoft. En steeds meer klanten mogen wij daarin begeleiden. Even wennen natuurlijk, als je zo’n beetje bent vergroeid met Excel. Gelukkig werkt de software heel intuïtief en kun je er snel mee uit de voeten. Power BI groeit voortdurend in mogelijkheden en toepassingen. Daarom leek het ons geen gek idee om regelmatig een update te geven van The latest in Power BI.    

Elke maand komt Power BI met nieuwe features, onder meer op basis van gebruikerservaringen. Op 12 juni was het weer zo ver. De nieuwe functionaliteiten hebben we hieronder op een rijtje gezet.  

Download de PDF

Verbeterde mobile layout powerbi

Verbeterde Mobile Layout

Met de optie ‘telefoonweergave’ kun je dashboards aanpassen voor je telefoon. In de nieuwe Power BI Update is de telefoonweergave er flink op vooruitgegaan. Het raster is verkleind, zodat je visuals beter kunt verspreiden over de lay-out. Daarnaast is het mogelijk om visuals over elkaar heen te zetten. Je kiunt bijvoorbeeld een afbeelding inladen als achtergrond en zo betere designs maken.

Automatic page refresh

‘Automatic page refresh’ is al sinds oktober beschikbaar als preview feature en nu standaard geworden. Hiermee kun je een pagina automatisch vernieuwen, mits deze is gekoppeld via direct query. De refresh-tijd voor Pro-gebruikers is vanaf 30 minuten en voor Premium-gebruikers vanaf 1 seconde. 

hierachy slicer power bi kasparov

Hierarchy slicer

Net als ‘automatic page refresh’ is nu ook de ‘hierarchy slicer’ standaard beschikbaar. Hiermee kun je data filteren op basis van hiërarchie. In onderstaand voorbeeld zie je een filter voor broekenwinkels, met daaronder de betreffende filialen. Hierin kan je nu alle filialen aanklikken, maar ook een selectie maken.

line chart opmaak opties power bi

Line chart opmaakopties

In de ‘line chart’ is het nu mogelijk kleuren te geven aan datapunten, zoals hieronder weergegeven. Hierdoor kan je op een makkelijke manier categorieën uitlichten op verschillende lijnen.

visualisaties verbeterd power bi kasparov

Visualisaties

Elke maand komen ook nieuwe visuals beschikbaar, die te downloaden zijn via AppSource. Een daarvan is de visual ‘Advanced Trellis’ door xViz. Hierin kun je op een makkelijke manier een vergelijking maken tussen categorieën. Bijvoorbeeld de trend over tijd per categorie laat hij zien in meerdere kleinere visuals, die je ook kunt vergroten door erop te klikken. Hierin kun je ook ‘conditional formatting’ of ‘top n functies’ toevoegen. 

data model view power bi

Data model view verbeterd

Het is nu mogelijk om de tabellen vanuit alle kanten in grootte aan te passen, dus niet alleen rechtsonder. 

Daarnaast maakte je door het slepen soms per ongeluk hiërarchieën aan, dit is nu aangepast door hiërarchieën aan te maken via de rechtermuisknop. 

Wij houden jou op de hoogte