Kasparov Financials is eigen baas

Maaike de Beer

Sinds dit jaar kunnen we zeggen dat we ook in juridische zin werkgever zijn van alle 70 medewerkers. Het voelde uiteraard altijd al zo, maar nu we onze Interim Financials in dienst hebben genomen, ís het ook zo. Voorheen hanteerde Kasparov Financials een payroll-constructie voor gedetacheerden. HR-manager Maaike de Beer licht de stap toe.

In de afgelopen tien jaren zijn we dusdanig gegroeid dat we voldoende mankracht en kennis in huis hebben om het juridisch werkgeverschap te dragen. Kasparov Financials is nu ‘eigen baas’. Dit maakt ons flexibeler en geeft ons altijd direct inzicht in HR-zaken. Zonder tussenstappen, zonder afhankelijkheid van een derde partij. Dat vinden we erg prettig, aangezien de medewerkers ons kapitaal zijn.

Natuurlijk bood nieuwe wetgeving (de WAB) een mooie aanleiding om nú deze stap te zetten. We hebben hier ook voor gekozen omdat we eraan toe waren. Daarnaast was de oude structuur soms verwarrend. Want wie is uiteindelijk verantwoordelijk? Kasparov Financials of onze juridisch werkgever Nextpayroll? Die vraag hoeft niet meer te worden gesteld.

Daarmee nemen we dus afscheid van Nextpayroll en SCAB. De eerste was sinds 2015 onze payroll-partner, SCAB verzorgde de salarisadministratie voor het kantoorpersoneel. Beide partijen willen we hartelijk bedanken voor de intensieve samenwerking en de prettige overgang.

In de nieuwe situatie krijgen we ondersteuning van dienstverlener Fhris op het gebied van salarisadministratie. Dat betekent vooral: efficiëntie en automatisering en werken met software van AFAS, die helemaal up-to-date is. De meeste communicatie verloopt nu via de app. Voor onze medewerkers is alles goed geregeld, dus Kasparov Financials staat als een huis!

Wij houden jou op de hoogte