Een stormachtige carrière

Jeroen storm kasparov financials

Jeroen Storm maakt deel uit van de eerste lichting afgestudeerden van onze driejarige opleiding, is al gestart met zijn Executive Master in Finance aan Tias en bij onze opdrachtgever NOV zijn ze al geruime tijd ontzettend blij met hem. Dus laten we het beestje bij zijn naam noemen: Interim Financial Jeroen doorloopt een Stormachtige carrière. 

“Ik heb het nooit gedaan, dus laat ik het proberen.” De quote wordt (onterecht) vaak toegeschreven aan Pippi Langkous, maar hij is sowieso van toepassing op Jeroen. Zijn huidige opdrachtgever NOV levert goederen en diensten in de olie-industrie. Het bedrijf beleeft turbulente tijden door corona en de energietransitie. Juist door die uitdagingen is Jeroen snel gegroeid en werd zijn functie steeds breder en internationaler. 

“Hiervoor had ik een opdracht bij Stork in de Rotterdamse haven. Daar heb ik me ontwikkeld tot business controller. Hier bij NOV ondersteun ik de financial controllers. Het vertrek van twee collega’s is niet opnieuw ingevuld, dus ik vervul inmiddels ook hun taken. Dat heeft met de economische situatie te maken, maar ook met de ERP-implementatie. Het is flink aanpoten, maar we kúnnen ook sneller werken.”

De implementatie werd wereldwijd gefaseerd ondersteund door een team uit India. “We moesten veel zelf opleveren. Voor iedereen was het nieuw, dus we moesten het ons snel eigen maken. Dat was een mooie ervaring. We kunnen nu veel eenvoudiger data van andere entiteiten inzien. Dat is maar goed ook, want we werken met twee man voor negen entiteiten, veelal in het buitenland. Ik spreek nog nauwelijks Nederlands.”

Die andere man is Henry Smulders, Jeroen’s manager. Hij zegt over de samenwerking: “Voordat Jeroen startte, werkte al iemand van Kasparov Finance & BI hier, naar ieders tevredenheid. Daarom gingen we voor iemand met hetzelfde profiel. Ondanks het feit dat iedereen zich moet aanpassen, hebben we in Jeroen iemand gevonden die zich optimaal beweegt binnen de regels van NOV: flexibel in thuis en op kantoor werken.”
 
Door de uitrol van het nieuwe ERP-systeem en het verzwaarde takenpakket, zit Jeroen goed op zijn plek. “Er wordt internationaal een nieuwe structuur neergezet. Tot die tijd wil ik zeker blijven. Die reorganisaties zijn heel leerzaam. Bovendien groeit NOV momenteel pijlsnel in groene energie, zoals de aanleg van windmolens. We hebben het netwerk, de kennis kopen we in, dat gaat sky high!” 

Wij houden jou op de hoogte