De dagelijkse rollercoaster

Interview met Senior Consultant Interim Lisaima Luijten

Senior Consultant Interim Lisaima Luijten werkt ruim twee jaar bij ons. In die periode heeft ze flink aan de weg getimmerd. Lisaima houdt van actie en bewijst dat elke dag in de bemiddeling van interimmers. “Bij onze opdrachten telt elke minuut.” Zo ziet haar werkdag er doorgaans uit.

8.30 uur
“Op maandag hebben we een weekoverleg met het hele bedrijf. Gewoon een kwartiertje aan statafels om alle opdrachten en bijzonderheden door te nemen. Ook bepalen we dan wie we die week ‘in het zonnetje’ zetten, een collega, klant of leverancier. Daarna zitten we met z’n drieën om de interim-kant te bespreken. Als het werk voor de week is verdeeld, kunnen we aan de slag.”

9.00 uur
“Hup, de auto in voor een klantbezoek. Accountmanagement vind ik misschien wel het leukste aan mijn werk. Door mijn ervaring als financial kan ik inhoudelijk sparren over de inrichting van finance, over de bezetting en systemen. Het komt ook wel voor dat ik strategisch mee denk. Klanten waarderen dat enorm, vooral omdat we goed begrijpen welke kandidaat het beste past bij een situatie. Zo bouwen we vertrouwen op.”

11.00 uur
“Tussen afspraken door ploeg ik door alle mails, apps en oproepen in mijn telefoon. De bemiddeling van interimmers is een spel waarin elke minuut telt. Opdrachtgevers hebben dringend iemand nodig en er zijn altijd kapers op de kust. We moeten dus snel schakelen, een goede match maken. Als onderweg een aanvraag binnenkomt, parkeer ik soms de auto bij een tankstation om meteen aan de slag te gaan. Rondbellen, afspraken maken en de offerte versturen.” 

12.30 uur
“Lunch in Breda of Gouda, want ik pendel tussen de twee vestigingen. Maar ik vind het ook leuk en belangrijk om met klanten en kandidaten te eten. Dus regelmatig eet ik een broodje met onze interimmers, of ik maak kennis met een nieuwe kandidaat. We spreken iedereen face to face en we doen een referentie-onderzoek, óók uit onverwachte hoek. Ons netwerk is inmiddels zo groot dat we altijd navraag kunnen doen. We spreken ervaren financials, maar ook starters. Die moeten we soms uitleggen hoe het zzp-bestaan werkt en hoe ze hun carrière zouden kunnen opbouwen. Als er een kans komt, moet je snel beslissen.” 

15.00 uur
“In de loop van de middag bekijken we de oogst van de dag. Dan is het tijd om na te bellen, details te bespreken en knopen door te hakken. De dynamiek in onze branche is enorm, alles gaat zó snel. Het is een rollercoaster. Daar hou ik van, maar het is jammer dat je nooit lang stil kunt staan bij een succesje. In je achterhoofd zit alweer de volgende klant. We lopen voortdurend op onze tenen.”  

17.00 uur
“Naast het gewone werk ben ik voorzitter van ons strategisch team. Bedrijfsbreed behandelen we daarin overstijgende zaken als kernwaarden, marketing en bedrijfsprocessen. We komen regelmatig samen, want er spelen voortdurend nieuwe ontwikkelingen. Aan de randen van de dag wil ik nog weleens een netwerkborrel bezoeken of een kennissessie. Dat hoort er allemaal bij. Soms ’s ochtends vroeg, soms ’s avonds. Met alle liefde hoor, want ik wil me graag ontwikkelen.”   
 

Wij houden jou op de hoogte