Kasparren 2016

KASPARREN geeft gas

Meer dan 150 gasten hebben in het NAC-stadion de vijfde middag KASPARREN beleefd, die vooral ging over verandering. Het relatie-evenement van KASPAROV is in enkele jaren uitgegroeid tot een uitgebalanceerde mix van zakelijke inspiratie en bourgondisch entertainment. En daarmee een fraai symbool van de Bredase intermediair in financials.

Evenement details

Rath Verlegh Stadion - Breda

Topspreker Jan Kees de Jager toonde zich een vermakelijke verteller met anekdotes over zijn tijd als student-ondernemer (in een gehuurde Suzuki Swift) en als staatssecretaris van Financiën. Bij een politieke topconferentie in de Verenigde Staten schopte hij het, door plotselinge afwezigheid van zowel de minister als de premier, tot ‘wereldleider’. Hoe hij werd hij opgevangen door president Bush, leverde een smakelijk verhaal op.

Inhoudelijk had De Jager ook wat te vertellen. Als CFO bij KPN ziet hij dat ook hogere finance-functies binnen het bereik van automatisering komen.

Ook trendwatcher Tony Bosma had ontwrichtende boodschappen voor financials meegenomen. Hij stelde dat de wereld sneller verandert dan onze mentale software aankan. “Intelligentie is daarom vooral zaken in twijfel trekken. Elk bedrijf wordt een techbedrijf, waarin digitale data centraal staan. Het is aan iedere financial om keuze-architect te worden: de professional die cijfers aan mensen weet te koppelen.”

Voordat een gezellige borrel losbarstte, ging Amerika-deskundige Michiel Vos in op de zinderende actualiteit. Hij verklaarde het succes van Donald Trump vanuit diens oproep tot verandering. Een complete omslag verkoopt daar altijd goed, Obama deed het ook. “Amerika is niet zozeer een land, alswel een business. En de president is de cheerleader in chief.”

Wij houden graag events