Bier & Ballen bij de Watertoren 2017

Bier en Ballen viert jubileum en de liefde voor het spel op grootse wijze.

BREDA - Praten over voetbal met een glas bier in de hand. Het is een onverwoestbare en klassieke combinatie. Het mag dan ook geen wonder heten dat de negen voetbalavonden die Sjoerd Mossou en Chris Nijnatten sinds 2013 onder de naam Bier en Ballen in café De Bommel hebben georganiseerd, vanaf de eerste editie een doorslaand succes waren. De tiende editie, dat mocht iets speciaals worden. Er werd gekozen voor een uit de kluiten gewassen openluchteditie. Zaterdag trokken 850 bezoekers naar de watertoren aan de Wilhelminasingel, dat voor deze gelegenheid debuteerde als klein, maar gemoedelijk festivalterrein. Het affiche was een jubilaris waardig. Grote namen als Wilfried de Jong, Freek de Jonge en lokale sporthelden als Ton Lokhoff en Pierre van Hooijdonk werden muzikaal afgewisseld door Fernando Lewis, Meindert Talma en Björn van der Doelen.

 

Evenement details

Watertoren Kasparov - Breda

Gedreven voordrachten

Vroeg in de middag weten Wilfried de Jong en Ronald Giphart het publiek moeiteloos bij de les houdt met gedreven voordrachten. Als iets later Erik van Muiswinkel er direct met een gestrekt been in vliegt, en de lachsalvo's door de tent rollen maakt het niemand meer uit dat buiten de weersomstandigheden ernstig te wensen over laten.

Als het derde blok van de programmering van start gaat en Freek de Jonge aftrapt met een wat trage en inhoudelijke verhandeling over het trainerschap drijven de gedachten van het publiek een beetje weg. Daarna grijpen de organisatoren Mossou en Van Nijnatten, met emotionele herinneringen aan de promotieweek van NAC, het publiek weer stevig bij de ballen. De tent barst in gezang uit en beleeft alles van voor af aan. Daarna keert De Jonge terug op het podium. Het loopt niet. De gefrustreerde routinier besluit abrupt en voortijdig de uitgang van het terrein op te zoeken, het publiek in vertwijfeling achterlatend. Mossou: 'Dit kwam voor de organisatie net zo onverwacht als voor de bezoekers'. Het duurt niet lang. Björn van der Doelen raakt met zijn uitgesproken liefde voor Breda en zijn sobere liedjes het publiek in het hart en als Meindert Talma de evergreen 'Oeki Hoekema ' op het publiek afvuurt is iedereen het voorval al weer bijna vergeten. De rek is duidelijk nog lang niet uit deze formule. 

http://www.bndestem.nl/breda/bier-en-ballen-viert-jubileum-en-de-liefde-voor-het-spel-op-grootse-wijze~ad25d7fc/

Foto's door Marco Magielse.

Met Kasparov als hoofdsponsor.

Verslag door Chris Stadhouders (BN/DeStem).

Wij houden graag events