Sturen op data

Bedrijven beschikken over steeds meer data. De uitdaging is daaraan betekenis te geven. Dat proces is steeds meer in handen van financials en analisten, die data analyseren en presenteren in real time dashboards. Actiegericht en autonoom. Kasparov Finance & BI heeft alle kennis en kunde in huis om je organisatie business intelligent te maken, van de eerste stappen tot strategische doorontwikkeling.

Power BI

Business Intelligence-projecten zijn bedoeld om te komen tot diepere kennis en betere besluitvorming, op basis van gestructureerde data. Daarom nemen we bij Kasparov BI steevast de ambitie van de organisatie als uitgangspunt. Die ambitie is het doel, de technologie het hulpmiddel.

Onze BI-consultants helpen klanten meer data gedreven te werken, rapportages te verbeteren en uiteindelijk de voorspellende waarde ervan te benutten. Het grote voordeel is dat zij de business snappen en de software direct als tool inzetten.

We bieden ondersteuning van de eerste stappen tot strategische doorontwikkeling.

Adviesgesprek aanvragen

icon-clock.svg

Sneller en beter beslissen

Beschik op het juiste moment over de juiste data, op de juiste wijze gepresenteerd.

icon-computer.svg

Real-time dashboards en analyses

Heldere, visueel aantrekkelijke data ingericht op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

icon-graph.svg

Efficiënte rapportagecyclus

Continu inzicht in je resultaten, grip op je doelstellingen en niet meer achter de feiten hoeven aan te lopen.

icon-euro.svg

Voorspellende waarde

Wat betekenen de data? Elke afdeling krijg continu inzicht en kan toekomstgericht acteren, tot op KPI-niveau

Start met de PowerScan

Wij helpen organisaties bij het opstellen en uitvoeren van een data & analytics roadmap, gericht op kortetermijnwinst en langetermijndoelstellingen. De PowerScan is een mogelijkheid om Power BI in de organisatie te introduceren. Wat voegt Power BI toe aan de bestaande informatie? Wat leveren nieuwe inzichten op? In een korte sprint bieden wij een ‘proof of concept’ op een afgestemd deelgebied.

Vraag een Proof of Concept aan

BI implementatie en optimalisatie

Als je begint met Power BI, heb je vooral behoefte aan kennis en expertise. Wij ondersteunen organisaties bij hun Power BI- implementatie, van de eerste stap tot optimalisatie. Daarin integreren we onze Masterclasses Power BI voor key users, zodat medewerkers zélf de rapportages kunnen beheren en doorontwikkelen. Zo wordt er meteen gewerkt aan de adoptie van Power BI. Zowel ontwikkelaars als eindgebruikers wennen aan de nieuwe manier van rapporteren en analyseren.

Wil je meer informatie over onze Power BI-aanpak?

Vraag een vrijblijvende kennismaking aan

Interim BI-oplossingen

Voor vastomlijnde vraagstukken of tijdelijke vervanging van medewerkers beschikken wij over een team van Interim business intelligence consultants. Sommigen scouten wij al in de schoolbanken en leiden we op, anderen zijn reeds ervaren specialisten, zoals Data Engineers, Data Analisten, Front End en Back End BI-Consultants. Wij zorgen voor de benodigde kennis en expertise op het juiste moment.


Vandaag nog hulp nodig?

Laat hier je gegevens achter

Kasparov Power BI Masterclasses

Ons trainingsaanbod biedt de mogelijkheid je te ontwikkelen van basis- tot gevorderd niveau. De masterclasses (speciaal ontwikkeld voor financials & Power BI key users) bevatten een deel theorie, maar zijn zeker ook praktijkgericht. Met een uitvoerig naslagwerk kun je ook na de opleiding flinke stappen zetten. Ons trainingsaanbod biedt de mogelijkheid je te ontwikkelen van basis- tot gevorderd niveau.

Inhouse

Naast open trainingen organiseren wij ook inhouse trainingen op maat. De training wordt ingericht op basis van specifieke leerdoelen van de organisatie. In een intake gesprek met onze trainer inventariseren we de behoeften. 

PE-punten

Alle Masterclasses zijn geaccrediteerd. Een mooi kwaliteitskeurmerk én je verdient PE-punten. Na de training ontvang je een bewijs van deelname met de toegewezen punten.

Partner Ferocia

Ferocia Opleidingen is onze geaccrediteerde opleidingspartner. Ferocia biedt innovatieve en praktijkgerichte opleidingen. Al onze trainers zijn zeer actief binnen hun vakgebied en verbonden aan één of meerdere universiteiten of hogescholen. Door zowel praktische als theoretische ervaring zijn zij in staat de juiste kennis, snelheid en diepgang te realiseren om van de Masterclass een positieve ervaring te maken.

Jouw kennis van Power BI uitbreiden?

Bekijk hier het trainingsaanbod

Onze trainingen worden beoordeeld
met gemiddeld een 8,8.

ranking cijfer

BI Masterclasses

Masterclass Power BI Starter

Power BI Starter

Staat Power BI “op je lijstje”, maar is het moeilijk afscheid nemen van Excel? Begrijpelijk. Wij helpen je graag op gang, want nú is het moment om de stap te maken. 

Power BI Advanced

Power BI Advanced

Deze driedaagse training is bedoeld voor gebruikers die het maximale uit Power BI willen halen. De krachtige DAX-taal van Power BI stelt je in staat nog meer inzicht te krijgen in de data. 

Power Apps & Power Automate

Power Apps & Power Automate

BI ontwikkelt zich razendsnel en de verbinding met tools als SharePoint, PowerApps en Power Automate bieden steeds meer mogelijkheden. Leer het maximale uit programma’s halen door het optimaal inzetten van het Power Platform.

Case Riemersma Leasing

Data in het hart van de organisatie

Riemersma Leasing maakt zich sterk voor mobiliteit in de breedste zin van het woord. De leasemaatschappij produceert enorm veel data, die ze beter wilde managen om er meer uit te halen. Kasparov Finance & BI ondersteunt de transitie naar een data gedreven organisatie.

Financieel manager Jan-Willem van Leeuwe speelde al langer met de wens om meer op data te sturen. “We zijn geen groot bedrijf, maar we hebben wel 3300 auto’s op de weg. Daarvan weten we álles, elke nieuwe ruitenwisser komt in ons systeem. Data is inherent aan onze business, maar we hebben te weinig kennis en capaciteit om die écht goed te gebruiken.”

Case
"Kasparov Finance & BI weet de drempel heel goed te verlagen, door stapsgewijs te werken. Daar houd ik van"

Jan-Willem ziet de kwaliteiten van Excel, maar ook de tekortkomingen. “Ik ben er een kei in, maar ik ben ook de grootste tegenstander. Het is foutgevoelig, te persoonsafhankelijk en leent zich lastig voor rapportages. Op al die aspecten is Power BI het tegenovergestelde. Geen fouten in de overdracht tussen mensen, het ververst dagelijks. Zonder de middelen om een Power BI- specialist in dienst te nemen, zochten we naar een partner.”

Starten met BI, is voor veel financials best een drempel, ervaart Jan-Willem. “Kasparov Finance & BI weet die heel goed te verlagen, door stapsgewijs te werken. Daar houd ik van, met kleine projecten realiseren wat je in je hoofd hebt zitten. We begonnen met BI- rapportages voor sales. Inzicht in orders, klanten, auto’s, heel zichtbaar en voor dagelijks gebruik. We zagen dat ze direct werden opgepikt op de werkvloer. Het tweede project betreft de pipeline, daaruit gaan we veel voorspellende waarde halen.”

Power BI Kasparov

BI Team

Laut van de Sanden
Manager BI

Laut is verantwoordelijk voor de groei en doorontwikkeling van Kasparov BI. Naast het managen van het team en het ontwikkelen van de BI dienstverlening houdt hij zich bezig met het uitbreiden van het klantennetwerk.

Laut van de Sanden
Yves Vos
Managing Consultant BI

Yves werkt al jaren binnen het BI domein. Per juli 2020 is hij bij ons verantwoordelijk voor de BI implementatie- en optimalisatieprojecten. Daarnaast houdt Yves zich bezig met de persoonlijke ontwikkeling van de BI Consultants.

Yves Vos
Steven Telen
BI Consultant

Steven heeft een diversiteit aan interim opdrachten vervuld als financial. Zijn analytische blik en affiniteit met systemen vormden de basis voor zijn ambitie richting business intelligence. Hij implementeerde BI onder meer bij Carrier en Scania.

Lisaima Luijten
BI Consultant

Lisaima volbracht de master Economics & Law. Ze startte in 2018 bij ons en houdt zich bezig met de bemiddeling van BI professionals. Daarnaast adviseert ze organisaties de eerste stappen te zetten op het gebied van BI.

Marnix Pot
BI Consultant

Marnix heeft affiniteit met het optimaliseren van processen, systemen en data. Na enkele jaren als interim financial te hebben gewerkt, groeide hij door tot BI Consultant. Per 2021 houdt hij zich bezig met het realiseren van BI oplossingen.

Patrick Frenks
BI Consultant

Patrick heeft affiniteit met cijfers en vind het een uitdaging om het verhaal erachter te vertalen naar toepasbare oplossingen. Verder heeft hij een open en creatieve mind en zet dit graag in voor niet-alledaagse oplossingen. 

Jeffrey Snijders
BI Consultant

Jeffrey is doelgericht en heeft affiniteit met het optimaliseren van processen, data en systemen en brengt dit met behulp van zijn analytische blik en creatieve ideeën naar een “next level”. 

Niels Stevens
BI Consultant

Niels is een leergierig en een behulpzaam persoon. In zijn vrije tijd maakt hij dance muziek. Niels is een teamplayer en zet graag een stap extra om te komen tot een beter resultaat. Hij gaat een discussie niet uit de weg en is een echte kartrekker. 

Michael de Paauw
Junior BI Consultant

Michael is een nieuwsgierige professional. Hij combineert zijn werk met de premaster International Business Administration. In zijn vrije tijd beoefent hij verschillende sporten en is graag bezig met muziek. 

Alex van Gastel
BI Consultant

Alex is loyaal, flexibel en leergierig. In zijn opdrachten werkt Alex graag op het snijvlak van Finance & Data. Hij heeft affiniteit met ERP-systemen en financiële ervaring opgedaan bij onder meer Bakker Bart, Xenos, Saval, RKT en Rhenus.