Business Intelligence

Kasparov power bi

Data wordt inzicht
“The goal is to turn data into information and information into insight.” Daarmee sloeg oud-CEO en politica Carly Fiorina de spijker op zijn kop. We beschikken over steeds meer data (en zelfs big data), maar data is nog geen informatie. Het moet eerst betekenis krijgen. En informatie moet vervolgens goed, structureel, tijdig en gemakkelijk inzichtelijk worden gemaakt. 

Dat proces is steeds meer in handen van financials. Het periodiek schrijven van een rapport met wat grafieken volstaat anno 2021 niet meer. Door de groei van beschikbare data en de toegenomen eisen van interne en externe klanten liggen de eisen hoger. De moderne finance professional ontzorgt met accurate real time dashboards. Die makkelijk gelezen en snel begrepen worden en bovendien direct aanzetten tot actie, bij voorkeur ongevraagd. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, dus hebben we trainingen samengesteld, passend bij ieders wensen en niveau.

Onze masterclasses
Om de ontwikkelingen in BI op de voet te volgen, organiseren wij regelmatig workshops, webinars en (online) trainingen voor onze relaties. De masterclasses (speciaal ontwikkeld voor financials & Power BI key users) bevatten een deel theorie, maar zijn zeker ook praktijkgericht. Met een uitvoerig naslagwerk kun je ook na de opleiding flinke stappen zetten. Ons trainingsaanbod biedt de mogelijkheid je te ontwikkelen van basis- tot gevorderd niveau.  

Inhouse
Naast open trainingen organiseren wij ook inhouse trainingen op maat. De training wordt ingericht op basis van specifieke leerdoelen van de organisatie. In een intake gesprek met onze trainer inventariseren we de behoeften. Nieuwsgierig? Vraag hier een intake gesprek aan. 

PE-punten
Via onze partner Ferocia Opleidingen zijn alle Masterclasses geaccrediteerd. Een mooi kwaliteitskeurmerk én je verdient PE-punten. Na de training ontvang je een bewijs van deelname met de toegewezen punten.

Inschrijven Masterclasses
Partner Ferocia + beoordeling trainer
Ferocia Opleidingen is onze geaccrediteerde opleidingspartner. Ferocia biedt innovatieve en praktijkgerichte opleidingen. Al onze trainers zijn zeer actief binnen hun vakgebied en verbonden aan één of meerdere universiteiten of hogescholen. Door zowel praktische als theoretische ervaring zijn zij in staat de juiste kennis, snelheid en diepgang te realiseren om van de Masterclass een positieve ervaring te maken. De Masterclasses zijn afgelopen jaar gemiddeld met een 8,8 beoordeeld. 

Onze planning is als volgt:

Power BI level 2:

 • 3 december 2020

General BI (2 dagen):

 • 14 januari en 15 januari
 • 8 april en 9 april
 • 10 juni en 11 juni

Power BI Starter (2 dagen):

 • 11 februari en 18 februari
 • 2 en 3 juni

Power BI DAX (2 dagen):

 • 9 maart en 11 maart
 • 15 juni en 22 juni

Power BI Financieel (2 dagen):

 • 13 april en 21 april

Reporting:

 • 7 april

BI Integrated:

 • 23 maart
 • 17 juni

Wil je eerst even met ons overleggen? Of wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van BI? Wij komen graag langs om het toe te lichten of plannen een online kennismaking. Indien gewenst stellen we aanvullend een offerte op. 

Voor meer informatie neem contact op met:

Laut van de Sanden
Commercieel Manager

Laut is verantwoordelijk voor de omzet en marge doelstellingen van de teams W&S, Interim en BI. In zijn functie stuurt hij de teams commercieel aan en richt hij zich op de persoonlijke ontwikkeling van de Consultants.

Laut van de Sanden
Yves Vos
Managing Consultant BI

Yves werkte de afgelopen jaren binnen het BI domein. Het verkrijgen van betere inzichten door data en hierdoor sneller kunnen schakelen levert hem energie op. Per 1 juli 2020 is hij bij ons verantwoordelijk voor de ontwikkeling van BI.

 

Yves Vos
Steven Telen
BI Consultant

Steven heeft een diversiteit aan interim opdrachten vervuld als financial. Zijn analytische blik en affiniteit met systemen vormden de basis voor zijn ambitie richting business intelligence. Hij implementeerde BI onder meer bij Carrier en Scania.

Marnix Pot
BI Consultant

Marnix heeft affiniteit met het optimaliseren van processen, systemen en data. Na enkele jaren als interim financial te hebben gewerkt, groeide hij door tot BI Consultant. Per 2021 houdt hij zich bezig met het realiseren van BI oplossingen.

Puck van Leent
BI Consultant

Na een aantal jaren als Interim Financial gewerkt te hebben, startte Puck bij ons als Consultant BI. Inmiddels heeft ze onder meer Riemersma Leasing, Jansen de Jong Bouw, Equipe en Moooi succesvol op weg geholpen met BI.