Business Intelligence

Data wordt inzicht
“The goal is to turn data into information and information into insight.” Daarmee sloeg oud-CEO en politica Carly Fiorina de spijker op zijn kop. We beschikken over steeds meer data (en zelfs big data), maar data is nog geen informatie. Het moet eerst betekenis krijgen. En informatie moet vervolgens goed, structureel, tijdig en gemakkelijk inzichtelijk worden gemaakt. 

Dat proces is steeds meer in handen van financials. Het periodiek schrijven van een rapport met wat grafieken volstaat anno 2021 niet meer. Door de groei van beschikbare data en de toegenomen eisen van interne en externe klanten liggen de eisen hoger. De moderne finance professional ontzorgt met accurate real time dashboards. Die makkelijk gelezen en snel begrepen worden en bovendien direct aanzetten tot actie, bij voorkeur ongevraagd. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, dus hebben we trainingen samengesteld, passend bij ieders wensen en niveau.

Onze masterclasses
Om de ontwikkelingen in Business Intelligence op de voet te volgen, organiseren wij regelmatig workshops, webinars en (online) trainingen voor onze relaties. De masterclasses (speciaal ontwikkeld voor financials & Power BI key users) bevatten een deel theorie, maar zijn zeker ook praktijkgericht. Met een uitvoerig naslagwerk kun je ook na de opleiding flinke stappen zetten. Ons trainingsaanbod biedt de mogelijkheid je te ontwikkelen van basis- tot gevorderd niveau.  

Inhouse
Naast open trainingen organiseren wij ook inhouse trainingen op maat. De training wordt ingericht op basis van specifieke leerdoelen van de organisatie. In een intake gesprek met onze trainer inventariseren we de behoeften. Nieuwsgierig? Vraag dan een intake gesprek aan via onderstaande button.

Onze trainingen worden beoordeeld met 
gemiddeld een 8,8.

ranking cijfer

Vraag hier een intake aan

PE-punten
Via onze partner Ferocia Opleidingen zijn alle Masterclasses geaccrediteerd. Een mooi kwaliteitskeurmerk én je verdient PE-punten. Na de training ontvang je een bewijs van deelname met de toegewezen punten.

Partner Ferocia + beoordeling trainer
Ferocia Opleidingen is onze geaccrediteerde opleidingspartner. Ferocia biedt innovatieve en praktijkgerichte opleidingen. Al onze trainers zijn zeer actief binnen hun vakgebied en verbonden aan één of meerdere universiteiten of hogescholen. Door zowel praktische als theoretische ervaring zijn zij in staat de juiste kennis, snelheid en diepgang te realiseren om van de Masterclass een positieve ervaring te maken.

BI Masterclasses

Masterclass Power BI Starter

Power BI Starter

Staat Power BI “op je lijstje”, maar is het moeilijk afscheid nemen van Excel? Begrijpelijk. Wij helpen je graag op gang, want nú is het moment om de stap te maken. 

Masterclass Power BI DAX Advanced

BI DAX Advanced

Deze tweedaagse training is bedoeld voor gebruikers die het maximale uit Power BI willen halen. De krachtige DAX-taal van Power BI stelt je in staat nog meer inzicht te krijgen in de data. 

Masterclass Power BI Financieel

BI Financieel

Werk jij als finance professional en zie je binnen je organisatie verbetermogelijkheden voor finance rapportages? Tijdens deze cursus leer je een opzet te maken voor een professioneel dashboard.

Masterclass Power BI Reporting

BI Reporting

Tijdens deze dag word je meegenomen in het rapporteren middels Power BI. Denk aan het vertellen van het verhaal (storytelling) en het meenemen van de gebruiker in de essentie van je boodschap. 

Masterclass BI Integrated

BI Integrated

BI ontwikkelt zich razendsnel en de verbinding met tools als SharePoint, PowerApps en Power Automate maken de mogelijkheden steeds groter. Hoe integreer je andere tools in Power BI en haal je uit de diverse programma’s het maximale?

Laut van de Sanden
Manager BI

Laut is verantwoordelijk voor de omzet en marge doelstellingen van Kasparov BI. Naast het managen van het team en het ontwikkelen van de BI dienstverlening houdt hij zich bezig met het uitbreiden van het klantennetwerk.

Laut van de Sanden
Yves Vos
Managing Consultant BI

Yves werkt al jaren binnen het BI domein. Per 1 juli 2020 is hij bij ons verantwoordelijk voor de BI implementatie- en optimalisatie projecten. Daarnaast houdt Yves zich bezig met de persoonlijke ontwikkeling van de BI Consultants.

Yves Vos
Steven Telen
BI Consultant

Steven heeft een diversiteit aan interim opdrachten vervuld als financial. Zijn analytische blik en affiniteit met systemen vormden de basis voor zijn ambitie richting business intelligence. Hij implementeerde BI onder meer bij Carrier en Scania.

Lisaima Luijten
BI Consultant

Lisaima volbracht de master Economics & Law. Ze startte in 2018 bij ons en houdt zich bezig met de bemiddeling van BI professionals. Daarnaast adviseert ze organisaties de eerste stappen te zetten op het gebied van BI.

Lisaima Luijten
Marnix Pot
BI Consultant

Marnix heeft affiniteit met het optimaliseren van processen, systemen en data. Na enkele jaren als interim financial te hebben gewerkt, groeide hij door tot BI Consultant. Per 2021 houdt hij zich bezig met het realiseren van BI oplossingen.

Patrick Frenks
BI Consultant

Patrick heeft affiniteit met cijfers en vind het een uitdaging om het verhaal erachter te vertalen naar toepasbare oplossingen. Verder heeft hij een open en creatieve mind en zet dit graag in voor niet-alledaagse oplossingen. 

Jeffrey Snijders
BI Consultant

Jeffrey is doelgericht en heeft affiniteit met het optimaliseren van processen, data en systemen en brengt dit met behulp van zijn analytische blik en creatieve ideeën naar een “next level”. 

Niels Stevens
BI Consultant

Niels is een leergierig en een behulpzaam persoon. In zijn vrije tijd maakt hij dance muziek. Niels is een teamplayer en zet graag een stap extra om te komen tot een beter resultaat. Hij gaat een discussie niet uit de weg en is een echte kartrekker. 

Odette Holster
Afstudeerstagiaire

Odette loopt gedurende 20 weken stage bij Kasparov Finance & BI om haar kennis van business intelligence uit te breiden. Ze zit op dit moment in de laatste fase van haar opleiding Finance & Control en hoopt in juli haar bachelor af te ronden.

Odette Holster